Rav smykker lar deg ta naturen med deg

Rav er en vakker naturlig edelsten full av rik historie. Den forteller en historie om miljøet vårt og de eldgamle sivilisasjonene som begjærte det. Har du noen gang sett en flue forseglet i rav? Det kunne ha surret rundt dinosaurer for millioner av år siden.

Men, dette er ikke en stein slik vi tenker oss det, rav smykker lages av rav som er en helt spesiell naturlig prosess som ender i en vakker smykkesten som har blitt beundret i årtusener.

Hva er rav?

Harpiks forvandles til rav gjennom en naturlig prosess som involverer varme, trykk, oksygen og lys. Ettersom harpiksen dryppet fra treet, fanget den små insekter eller planter som rørte ved det. Når harpiksen endelig herdet, kunne du finne disse inneslutningene perfekt bevart inni. Eller, det er kun dråper av harpiks som har stivnet, og blitt behandlet.

De herlige naturlige egenskapene til rav

Fordi rav er en harpiks og ikke en stein, har det noen forskjeller fra andre edelstener. Det er varmt i stedet for kjølig å ta på. Rav er lett sammenlignet med andre edelstener.

På grunn av sin mykhet er rav en mer delikat perle. Perfekt for rav smykker.

Selv om du kan finne rav i smykkebutikker over hele verden, finnes selve edelstenene i en veldig spesiell region. Så, hvor kommer det fra?

Hvor kommer rav fra?

Som du kan forestille deg, jo eldre rav, jo mer verdifullt er det. Det meste av det eldste rav kommer fra regionen rundt Østersjøen og er verdsatt blant samlere av ravsmykker. «Baltic Amber» består av rav som kommer fra land inkludert Tyskland, Polen, Latvia og Estland.

Denne raven har blitt utvinnet og sendt rundt om opp gjennom historien, da rav har blitt gitt en hel rekke egenskaper både positive og overnaturlige.

Gjennom historien trodde mange at rav inneholdt mystiske, energiske egenskaper. Rav sies å fremme helse, lykke, visdom, tålmodighet, beskyttelse og positiv energi.

De gamle romerne i antikken verdsatte rav. Mange bar rav amuletter for beskyttelse. Hærer ble ofte sendt for å erobre ravproduserende landsbyer.

Hippokrates, legen i antikkens Hellas, trodde på ravs helbredende evne. Han trodde det var nyttig i kampen mot mange sykdommer. Mange tror at rav helbredende egenskaper er mer enn eldgamle

Mange tror at rav-helbredende egenskaper er mer enn gamle koners historier. Halskjeder og helbredende anheng av rav er fortsatt ettertraktet den dag i dag.

Du kan jo selv gå til anskaffelse av vakre rav smykker som er produsert lokalt og sendt direkte til deg fra produsenten og se selv?

Være seg om du kjøper rav smykker for utseendet, eller om du tror på de helbredende egenskapene så får du positive vibber med når du kjøper rett fra rett plass der det er produsenten selv som sender og du unngår å støtte opp om en fabrikasjons og distribusjonskjede med for mange ledd, dette er negativt både for lommebok og miljøet.
Støtt opp om lokal rav produksjon, nyt rav smykker og gled deg over naturen rundt halsen eller armen.