Bli kvitt gjeld

Gjeld kan føles drenerende – spesielt hvis de er omfattende. Mange låntakere synes kredittkortutskriftene deres er skremmende og synes det er vanskelig å se på lånesaldoene deres. Hvis du er på slutten av tankene dine og vil vite hvordan du får gjeldfri, er du ikke alene. I dette innlegget skal vi se på praktiske måter å få hjelp til å rydde opp i gjeld.

1. Lag et økonomisk lager

Gjør uttalelser fra hver av gjeldskontoene dine. Bruk dokumentene til å opprette en grundig oversikt over gjelden din. Ta med følgende informasjon hver gang du oppgir et ansvar:

  • Navn på kreditor
  • Din nåværende saldo
  • Minste månedlige innbetaling
  • Din rentesats

Legg sammen all gjelden din. Deretter kommer med et visst antall «måneder til frihet» – 36 måneder, eller 60 måneder, for eksempel. Del den totale saldoen din med antall måneder du kommer opp med for å få en grov månedlig kostnad.

Husk at interessen vil øke totalen din etter hvert som månedene skrider frem. Derfor kan det være lurt å gå gjennom mulighetene for å senke renten – vi snakker om det alternativet nedenfor – sammenlign bank på norskkreditt.no.

2. Senk rentene dine

Du har sannsynligvis allerede lagt merke til problemet i vår månedlige avdragsplan ovenfor – renten fortsetter å akkumuleres når du betaler ned gjelden din. Jo lenger den planlagte tilbakebetalingsperioden er, jo mer renter betaler du.

Kredittkort med lav rente

Se etter et kredittkort med lavere rente for å erstatte det gjeldende kortet. Hvis du kvalifiserer for et introduksjonstilbud på 0% på saldooverføringer, flytt kredittkortsaldoen med høy rente og miste APR i 12 måneder eller mer.

Lån med lav rente

Snakk med utlåneren din om å senke renten på din eksisterende bil eller personlige lån. Egenkapitalkreditter har vanligvis lavere renter enn vanlige lån, så hvis du eier ditt eget hjem, bør du vurdere det alternativet. Du kan også bestemme deg for å refinansiere hjemmet eller kjøretøyet ditt for å få en bedre rente.

3. Betal mer enn minimum

Å betale bare litt mer enn vanlig kan hjelpe deg med å kvitte deg med gjelden raskere – selv om det bare er $ 5 i måneden over minimumsbetalingen. Noen lån har forskuddsbetalingsstraff, så hold øye med det.

4. Øk inntektene dine

Å øke inntektene dine er ikke så enkelt som å jobbe hardere eller få en bedre betalende jobb. I så fall ville alle bytte jobb og gradvis tjene mer penger til de ikke trengte kredittkort i det hele tatt. Når det er sagt, kan det være måter å skaffe ekstra inntekt – i det minste midlertidig – til du betaler ned gjelden din. Snakk med sjefen din om en mulig lønnsøkning eller gå gjennom sjansene for ekstra arbeid.

5. Reduser unødvendige utgifter

Å bruke mindre kan hjelpe deg med å balansere et lavere budsjett, og vi mener ikke å hoppe over morgenkaffen din. Gå gjennom eventuelle månedlige abonnementsavgifter. Reduser restaurantmåltider til en gang i uken, eller en gang i måneden.

6. Opprett et nytt budsjett

Budsjettering kan hjelpe deg med å betale ned gjelden din raskere, og det kan også gjøre deg mer økonomisk sikker. Skriv ned de gjentakende månedlige regningene. Inkluder det månedlige beløpet for nedbetalingsplanen for gjeld, og gå gjennom hvor mye som er igjen.