Slik får du billig strøm

Mange av oss betaler faktisk mer enn nødvendig for strøm. Det kan være at man ikke vet at det finnes billigere alternativer, eller at man kanskje har hatt det samme strømselskapet i årevis, uten å tenke over det. Men for de fleste av oss, så kan det være penger å spare, hvis vi bytter strømselskap. Er du nysgjerrig? Les med her.

Derfor skal du skifte strømselskap

Det er ikke sikkert at du absolutt skal skifte strømselskap, men for de fleste, kan det godt betale seg å se strømavtalene litt nærmere igjennom. Mange av oss betaler nemlig mye mer enn det som er nødvendig, for strømmen vår. De siste årene er det nemlig åpnet opp for fri konkurranse på strømmarkedet, noe som har resultert i billig strøm, og andre fordeler. Men det betyr ikke at du automatisk får den billigste strømavtale. Faktisk er det forbrukeren selv, som er ansvarlig for å finne frem til det strømselskapet som gir best økonomisk mening for en.

Den beste måten å undersøke om man har den strømavtalen som passer best til økonomien, og de interesser man måtte ha, er ved å sammenligne priser og avtalevilkår hos flere forskjellige strømselskap. Strømdeals.no er en uforpliktende og gratis anbudstjeneste som hjelper deg med å finne den billigste og beste strømavtale der som du bor. Det hele er enkelt, du skriver bare hva for et behov du har, Strømdeals innhenter tilbud, og du velger hvilket tilbud som gir mening for deg. Det blir ikke enklere å få billig strøm enn dette.

Forbrukerrådet har faktisk også vært ute med en oppfordring til å bytte strømselskap, eller som det minste, gjennomgå den pris og avtaler som man har, for å se om det kan være rom for forbedringer.

Hvorfor betaler vi for mye for strøm?

Mange nordmenn har ikke omskolert seg til det frie markedet, og holder derfor, av forskjellige grunner, fast i det strømselskapet som de alltid har hatt. Faktisk er det sånn at hver fjerde husstand har dyre variable avtaler. Statistisk sett så kommer nemlig spotavtaler best ut, og det kan derfor være gunstig å kikke nærmere på denne form for avtaler. Du kan få spotavtaler, hvor du kjenner prisen de neste mange måneder.

Dessverre er det ofte sånn at strømselskapene ofte markedsfører de dyrere strømavtalene, over de mer billigere alternativene. Dette gjør det selvfølgelig mer komplisert for kundene å finne frem til de beste avtalene. Det er heller ikke alltid det er så smart å takke ja til det som høres ut som et godt tilbud over telefonen, men heller bruke tid på å sammenligne forskjellige tilbud online.

Hvis du har lyst til å bytte strømleverandør, så er det faktisk ikke spesielt komplisert. Du kan gjøre det hjemme fra stuen, online, og bare med noen få tastetrykk så har du strammet betraktelig inn på budsjettet. Det kan være stor forskjell på de billige og de dyre avtalene.

Hvis du er opptatt av grønn energi, så skal du selvfølgelig finne et strømselskap som opererer med en grønn energi profil. Det finnes flere grønne energi selskaper, som arbeider for den grønne omstillingen.