Hvilke transportløsninger er mest miljøvennlige?

Vi lever i en tid der vi blir mer og mer bevisst omkring klima og miljøvennlighet. Derfor er det lurt å se nærmere på hvilke transportløsninger man kan velge, hvis man vil leve enda litt mer miljøvennlig og få en mer klimavennlig hverdag.

Ta bena fatt

Det er ikke noen hemmelighet at beste spillbud når det kommer til transport, er å gå. Det er dog ikke alt som er i gåavstand og derfor er det ikke alltid det mest praktiske alternativet. Det å gå gir flere fordeler, fordi vi samtidig får beveget oss litt. Det er mange som synes de trenger litt mer aktivitet i hverdagen, og derfor kan kroppens eget transportmiddel – nemlig bena, være en fin start på dagen.

Kanskje skal vi også utvide begrepet vårt for gåavstand litt? Det er mange som mener de ikke kan gå til jobben fordi det er en halvtimes gåtur, men det er en helt grei gåavstand å dekke hver morgen og ettermiddag. Derfor kan det kanskje være lurt å utvide dette begrepet litt, men noen ganger trenger vi faktisk et litt mer effektivt transportmiddel.

Kast deg på sykkelen

En sykkel er også et svært miljøvennlig transportmiddel, selv om det er en elsykkel. Fordelen med elsykler er at man kan sykle lenger og dermed komme seg over lenger distanser uten å måtte ta bilen i bruk. Derfor er sykkelen et smart transportmiddel, og det kan være lurt å investere i en elsykkel hvis du vil bruke sykkelen enda mer. I likhet med å gå, er det å sykle en god aktivitet for kroppen.

Det kan godt være litt ulendt terreng i Norge akkurat for sykling, hvis du ikke vil dukke opp på jobben helt gjennomsvett. Derfor kan elsykkelen også være et godt alternativ for deg som trenger litt hjelp i alle bakkene på vei til og fra jobben.

Kollektiv transport

Kollektiv transport er selvfølgelig også en forholdsvis miljøvennlig løsning, fordi vi reiser flere sammen i stedet for i hver vår bensinbil. Hvis man har gode transportforbindelser, er det ikke noe i veien for at man kan bruke kollektiv transport som sitt primære transportmiddel.

Men vi kommer faktisk ikke utenom at man noen gang bare trenger en bil. Så hvordan gjør man egentlig det når man vil ha et miljøvennlig transportmiddel?

Kan jeg bruke bil?

Det korte svaret er ja, men det kommer helt an på hva slags bil du velger. I Norge ligger vi i verdenstoppen på elbiler fordi det gir oss en rekke fordeler i trafikken og rent skattemessig når det kommer til kjøp av bil. Man får rett og slett mer bil for pengene. Først må du selvfølgelig ha et førerkort og bestå teoriprøven. Det kan du få hjelp til på gratisprøve.no. Når du har bestått teoriprøven, er det på tide å finne en miljøvennlig bil. Hvis du trenger hjelp til finansieringen, kan det være greit å sjekke ut lånekalkulator.info. Så er du klar til å finne en god og miljøvennlig elbil!