Hvor miljøvennlig bor du egentlig?

Selv om man bor i gamle hus og leiligheter, er det faktisk mulig å installere miljøvennlige løsninger. Dette er som regel litt lettere når man bygger en helt ny bolig, men det er slettes ikke umulig å få en miljøvennlig livsstil i en eldre bolig. Det kan du lese mer om her.

Miljøvennlig vann og varme

 En av de største faktorene når det kommer til å bo miljøvennlig, handler om vann og varme. Det er mange varmekilder som både blir dyre og lite miljøvennlige, og derfor er dette en viktig post å se nærmere på hvis du vil leve litt mer miljøvennlig.

Det kan for eksempel være en god ide å se nærmere på smarte, miljøvennlige løsninger som varmepumper. En varmepumpe kan faktisk tjene seg inn på bare fem-ti år, og derfor er det en løsning som også kan spare deg for en del penger på sikt. Noe av de smarte med en god varmepumpe, er også at det finnes løsninger som varmer opp både vann og hjem, så du får en billigere to i en løsning.

Dette er et viktig punkt å fokusere på, hvis du vil ha en mer miljøvennlig bolig.

Elektrisitet

Dette gjelder også når det kommer til elektrisitet. Mange av oss bruker unødvendig dyr elektrisitet, som kommer fra lite miljøvennlige kilder. Hva med å se på muligheten for å investere i solceller eller andre energivennlige løsninger? Det er en dyr investering her og nå, men det er som med de fleste andre miljøvennlige løsninger – noe som lønner seg på sikt. Det kan faktisk til og med spare deg for en del penger.

Det er også sånn at mange energileverandører i dag har muligheter for at man kan velge hvor stor del av forbruket som skal dekkes av grønn energi. Det er også noe som oppfordrer til at man tar litt grønnere valg i hverdagen. Det krever kanskje ikke så stor omlegging å få mer miljøvennlig elektrisitet i hjemmet som du tror.

Installer miljøvennlig internett

For å få en miljøvennlig livsstil, innebærer det at man blir nødt til å legge om noen av de vanene man har, som man kanskje ikke tenker på. Hvor miljøvennlig er internettet ditt for eksempel? Det handler om hvilken strømleverandør du har og hvor miljøvennlig energi den er basert på, men også hvilke servere de nettstedene du bruker benytter seg av.

Dette er noe det kommer til å komme økt fokus på i årene som kommer, i takt med at vi blir mer og mer klimabevisste. Så kan man nemlig spille casinogameofchance.no/ med god samvittighet, uten å tenke på at spillingen belaster klimaet. Det samme gjelder når du skal finne nye og morsomme spill på spillegratis.no/. Husk å spille utelukkende for underholdningens skyld når du spiller på nettet. Ikke bruk penger som er øremerket husholdning eller faste utgifter, og sørg for at du ikke spiller for mer enn du har råd til. Husk at det alltid er en risiko for tap, og ikke spill for å tjene inn tapte gevinster. Så kan du nyte moroa med god samvittighet.