Dette kan du gjøre for å leve en grønnere hverdag

Miljø er viktig, det vet vi alle, men tar du de tiltakene som trengs for at jorden skal bli et bedre og tryggere sted å leve på?

Mange synes det er vanskelig å vite hvilke tiltak de bør ta for å være mer miljøvennlig, men det er faktisk ikke så komplisert som det virker. En god start er å tenke at man ikke trenger å være 100% miljøvennlig, men at det finnes noen små steg du kan ta, for å leve en litt grønnere hverdag.

Kom inn i vanene

Hvis man følger med på nyheter hos et nettsted i dag, vil man se at det er mange katastrofer og forferdeligheter som kunne vært unngått dersom flere var mer miljøvennlig. Mye av dette stammer fra produksjon og fabrikker, men du kan også danne noen vaner som er sunnere for planeten. Prøv for eksempel å bruke mer gjenbrukbare produkter.

Det kan for eksempel være å ta med seg et handlenett når du går i butikken, eller droppe engangskoppen når du kjøper kaffe. Da får du ofte tilbud på kaffen, og du slipper å betale for pose.

La bilen stå

Et annet steg du kan ta, som både er bra for planeten og kroppen din, er å la bilen stå hjemme. Du kan jo for eksempel sykle til jobb, gå eller ta kollektiv transport. Da bidrar du til mindre CO2 utslipp, det blir mindre kø på veiene, og du slipper å styre med parkering. Det er dermed mange fordeler ved å leve miljøvennlig.