Forskjellen på et skip og en båt

Det er ikke alltid helt lett å vite hva forskjellen på hva et skip er, og hva en båt er, og det er ikke så veldig rart akkurat. Man bruker dem nemlig litt for ofte om hverandre, for å beskrive det samme, når det egentlig er ganske konkrete forskjeller mellom dem, som gjør at man lett kan skille mellom en båt og et skip. Det er selvsagt ikke alltid at denne forskjellen er så viktig, men det er noen ganger det faktisk kan ha litt mer konkret å si.

En av de situasjonen er når man skal løse skip kryssord for eksempel. Her det nemlig viktig at man ikke misforstår kryssord hintene som at de også kan handle om båter, for her er det nemlig helt klare forskjeller, som gjør at man kanskje kommer til å bruke feil ord, som kan gjøre det mer komplisert å løse kryssordet i forhold til den andre ordene man har. Men her kommer en kort og grei innføring i forskjellen mellom et skip og en båt, sånn at du vet det.

Sånn vet du at det er et skip

Når man snakker om et skip, snakker man primært om et fartøy som beveger seg på havet, og et skip er i hovedsak beregnet på å frakte enten ting eller personer over lengere avstander. Dette var standarden, før man fikk andre båter, og var derfor i begynnelsen ikke knyttet opp mot noen spesifikasjoner i forhold til størrelse, form, byggemåte eller annet.

Det finnes utallige typer skip, og skip har vært en viktig, hvis ikke helt essensiell, del av historien vår, og var lenge den måten verden var knyttet sammen på. Faktisk var det måten verden ble knyttet sammen på, og det er noe vi ikke må glemme når flytrafikken tar helt over.

Sånn vet du at det er en båt

Når man snakker om en båt, snakker man om noe som er betydelig mindre enn et skip. Det er størrelsen, som er en stor indikasjon på om man kan kalle det et skip eller en båt, men forskjellen ligger også ofte i hvor man kan bruke dem og hva man bruker dem til.

Et båt brukes for eksempel til arbeid, som fiskeri, til fritidsaktiviteter, eller andre ting, men sjelden til å frakte gjenstander eller mennesker over lange avstander, sånn som skip gjør. Forskjellene er derfor ganske tydelige, og er ikke så vanskelige å huske heller.