Tre tips til hvordan du kan være miljøvennlig i sommer

Det er ingen hemmelighet at vi alle må tenke miljø når vi handler, sorterer og generelt lever i hverdagen. Miljøet har vært mye omtalt i media de siste årene og det er viktig at vi alle tar de små grepene vi kan for å gjøre situasjonen litt bedre.

Vi skal med det komme med noen tips til hva du kan gjøre i sommer for å bedre situasjonen litt. For det er faktisk slik at de små tingene også hjelper i lengden.

Søppel og sortering

Du skal kanskje sitte en stund i parken, kanskje grille litt eller ha en liten piknik. Det viktigste du gjør på denne turen er å ta med deg søpla og ikke lar den ligge. Det skjer svært ofte at vi legger igjen søppel etter oss, kanskje ikke med vilje, men likevel er det viktig at du tar en ordentlig sjekk slik at ikke søpla blir liggende. For at vi skal nå målene som er satt er det viktig at vi alle gjør de små tingene i hverdagen. Dersom du ønsker å lese mer om verdensmålene kan du lese mer på FN sin nettside eller laste ned en programvare som forklarer det enda bedre.

Det andre tipset er å unngå plast når du har selskap. Det selges ikke så mye plast lenger, men velg papp over plast når du skal ha venner på besøk. Sett opp små søppelkasser så det er lett for gjestene å være med på sorteringen.