Hvilken treningsform passer best for deg?

Å finne riktig treningsform er ikke alltid like lett. Forskjellige metoder vil funke for forskjellige mennesker. Det er ingen fasit og ofte må man prøve seg litt frem før man finner en metode man føler at funker. For noen vil det beste være og drive med mye av det samme, men for andre vil det fungere bedre å variere litt.

Enten du ønsker å trene mest styrke eller mest kondisjon handler det om å finne det som passer for deg. Finn en metode som du er komfortabel med og som lar deg skape en gode rutiner. Sett deg mål som du føler du vil klare å oppnå slik at du ikke mister motivasjonen.

Styrke og kondisjon

Det finnes en haug av forskjellige treningsmetoder der ute. For deg som ønsker å trene ben og samtidig øke kondisjonen kan spinning eller hoppetau være en god metode. Dersom du er en av dem som sliter med å pushe seg selv vil det kanskje være bedre med et medlemskap hos et treningssenter eller en form for gruppetrening slik at det blir lettere å pushe seg selv til å fullføre et treningsprogram.

For deg som ønsker å fokusere på kondis og styrke kjernemuskulaturen samtidig kan en form for dans være en god start. Zumba er blitt svært populært blant alle aldersgrupper og en perfekt måte å få inn litt trening for deg som normalt ikke er spesielt glad i å trene. Kanskje kan Yoga også være et alternativ. Det finnes både gruppetimer, YouTube videoer og apper som enkelt lærer deg yoga slik at du også kan drive med det hjemme.

Lenge siden sist?

Hvis du synes det er vanskelig å legge bort skolearbeid, kalkulator, jobb eller Netflix kan det være en god ide å starte enkelt. Start med å gå eller jogge lengre turer med noe god underholdning på øret. På den måten får du inn mosjon og kondisjon uten at du hverken trenger fancy utstyr eller medlemskap hos et treningssenter. Dette kan også være en god start for deg som ikke har trent på en stund.

Dersom du virkelig synes det er vanskelig å starte kan en personlig trener også være et alternativ. Det finnes mange supre trenere der ute som kan hjelpe deg med å skreddersy et program som passer til deg. Her handler det rett og slett om å velge noe som passer for deg og noe som du finner motiverende.