Hvor bærekraftige er dine underholdningsvaner?

Det er mange av oss som konsumerer underholdning i en hittil usett grad, og etter hvert som vi blir mer og mer opptatt av miljøvennlighet og en bærekraftig livsstil, er det relevant å spørre seg selv hvor bærekraftige ens underholdningsvaner egentlig er. La oss se litt nærmere på det her.

Fysisk underholdning

All underholdning som ikke krever elektrisitet, er per definisjon relativt bærekraftig. Det er det bare ikke så mye av lenger. Du husker kanskje hytteturer med stigespill og yatzy, men kanskje det kan være en ide å begynne med mer fysiske underholdningsaktiviteter, hvis man vil leve en mer bærekraftig livsstil.

De fleste av aktivitetene som vi gjør i dag for underholdningens skyld, er nemlig basert på elektrisitet og det krever som kjent energi. Det er dog ikke sånn at dette er lik med at det ikke er bæredyktig, vi skal bare tenke litt mer over hvor denne energien egentlig kommer fra. La oss undersøke dette nærmere.

Onlineunderholdning med god samvittighet?

Spørsmålet er, om det er mulig å holde på med onlineaktiviteter som morsomme spill på bestillgratis.no uten at det går utover klimaregnskapet. Det korte svaret er ja, men det avhenger av at man velger riktig energileverandør. På gemoney.no kan man finne mange morsomme underholdningsspill, og med grønn energi, så er det en bærekraftig underholdningsvane.

Man kan nemlig i stor grad velge hvor energien skal komme fra, når man skal velge leverandør. Det er ikke sånn at du blir nødt til å velge det minst bærekraftige. Det finnes alternativer som gjør det lettere for deg å velge smart. Når det er gjort, så er det mye lettere å spille og kose seg med god samvittighet, uten å tenke på at man får energi fra en mindre bærekraftig energikilde.

 Grønnenergikilder kan være fra for eksempel vann, sol eller vind. Det er det mye av her i Norge, og derfor er det fullt mulig å få energien levert fra grønne leverandører. Noen leverandører gjør det mulig å velge hvor stor andel grønn energi man vil ha når man skal velge energileverandør.

For vi bruker jo elektrisitet til nesten alt. Prøv å forestille deg å leve uten. Det er nesten umulig! Derfor er det viktig at vi tenker litt mer over hvor grønt dette forbruket er. Kanskje kan vi nedprioritere noe annet, så vi kan spille og bli underholdt litt mer? Det hele handler om prioritering, og det er viktig at du velger de tingene som gjør deg glad.

Når du har funnet den beste og grønneste energikilden, så kan du gå i gang med å finne all den underholdningen du har lyst på. Det er ikke noe som er så gøy som god underholdning, og det er viktig at vi prioriterer dette i hverdagen for vårt eget velbefinnende.

Grønn energi gir nemlig grønnere underholdningsvaner, med mindre du utelukkende lar deg underholde med en god bok, brettspill og sveivegrammofon. Det er mye mer sannsynlig at du har fått deg noen underholdningsvaner med et visst energiforbruk. Derfor er det lurt å velge grønnere energi, så du kan underholdes med god samvittighet.