Hverdagstips til deg som vil leve mer miljøvennlig

Mange av oss vil gjerne hoppe med på den grønne bølgen, og det er ikke så rart. Med klimaforandringene kommer nemlig også lysten til å endre ting og derfor er det relevant å se på ting man kan gjøre i sin egen hverdag for å redusere utslipp. Det kan du lese mer om her.

Trenger du egentlig noe nytt?

Et punkt hvor mange nordmenn kan bli litt bedre handler om å kjøpe nye ting. Vi elsker å kjøpe nytt, men det er ikke så bra for miljøet. Spesielt når det kommer til klær og teknologi tilhører vi de som bør skjerpe seg kraftig hvis vi skal få bedre vilkår på denne planeten – også i fremtiden.

Det er nemlig ikke sånn at man absolutt må ha den nyeste nye smarttelefonen eller datamaskinen. Den du har er sikkert mer enn bra nok, og det mange ikke vet, er at man kan kjøpe nesten helt nye modeller brukt til en mye billigere penge. Når vi kjøper nytt, øker vi produksjonen og dermed klimabelastningen, selv om det finnes nok brukbar teknologi på planeten til å holde oss kjørende i flere tiår. Markedsføringen til de store teknologiselskapene er dog spesialdesignet for å få deg til å få lyst til å kjøpe nytt. Derfor er det like mye din mottakelighet og dine vaner man skal gjøre noe ved.

Kan telefonen din holde i et, og kanskje to år til hvis du får den reparert? Kan du kjøpe brukt i stedet for nytt? Svaret er sannsynligvis ja, og da er det en ting du med fordel kan endre, hvis du vil leve litt grønnere.

Det samme gjelder faktisk når det kommer til klær. Dette er også en voldsomt klimabelastende industri, og de valgene vi tar, påvirker den. Vi må bli bedre til å sy om og reparere i stedet for å bare kjøpe nytt. Et godt tips kan være å lage en kapselgarderobe bestående av få plagg i høy kvalitet som alle passer sammen. Da får du nemlig ikke samme behov for å kjøpe noe nytt hver gang du ikke har noe å ha på deg. Det er mye bedre formiljøet. Kjøp brukt og vintage når du vil supplere med noe nytt.

Reis på en grønnere måte

Vi kan også med fordel begynne å reise på en grønnere måte. Dette innebærer ikke flyreiser. Hva med å oppleve Europa fra et togsete? Dette er en trend som begynner å spre seg, og vi nordmenn er også begynt å bli litt mer bevisste på dette punktet. Det er mange måter man kan reise på og mange destinasjoner å velge mellom. Hva med en fotballreise via tog for å se yndlingslaget? Gå inn på fotbollsresor365.se og les mer om spennende fotballreiser.Hvis du trenger god underholdning på reisen, trenger du ikke lete lenger enn på smarttelefonen din. Du vet, den brukte eller den fra i fjor. Her kan du nemlig få tilgang til all den underholdningen du trenger på vegasguiden.dk/ og holde deg godt underholdt hele veie