Miljøvennlig underholdning?

Er det mulig å finne miljøvennlig underholdning, og hva innebærer det egentlig? Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan legge om underholdningsvanene dine, til å bli mer miljøvennlige, så du kan få en mer bærekraftig livsstil.

Hva innebærer miljøvennlig underholdning?

Miljøvennlig underholdning er underholdning man kan konsumere uten at det setter dype spor i klimaregnskapet. Det kan for eksempel være underholdning som krever liten eller ingen energi fra miljøbelastende energikilder.

Dette kan for eksempel være ting som ikke trenger noe energi i det hele tatt. Hvis du for eksempel liker å spille brettspill, så er dette en form for underholdning som ikke krever noe energi, og det er derfor svært miljøvennlig. Men det er jo ikke til å komme utenom, at vi bruker veldig mye underholdning som krever elektrisitet. Det å høre på musikk, se på TV og bruke internett, så hva gjør man da?

Miljøvennlig underholdning på nettet

 Når man vil benytte seg av underholdning som rent faktisk krever en form for elektrisitet, så er det viktig at man tenker over hvor energien kommer fra. Det er jo ikke sånn at man kan være på nettet uten å bruke noen som helst form for energi, og det samme gjelder for både tv og musikk. Derfor er det viktige spørsmålet – hvor kommer den energien fra?

Vi har nemlig en viss grad av selvbestemmelse når det kommer til hvor vi får energi fra. Hva med å velge miljøvennlige, grønne energikilder når du skal velge energiselskap? Det gjør nemlig alt du foretar deg i boligen din som krever energi, mye grønnere.

Dette kan være energi som kommer fra solceller, vindkraft eller vannkraft. Det er mange måter å velge grønnere på i dag, og du kan faktisk velge et energiselskap som supplerer den energien du kjøper med grønn energi. Det gjør at du kan kose deg med underholdning på nettet, høre på musikk eller se på tv – med mye bedre samvittighet for klimaet.

En av de mest populære underholdningsformene som vi finner blant nordmenns underholdningsvaner i dag, er onlinespill. Vi elsker å spille online, og det er det mange gode grunner til. Det er først og fremst en morsom måte å bli underholdt på. Når vi ser på tv eller hører på musikk, så er det gjerne litt passivt (med mindre du danser eller synger med på muskken, selvfølgelig), men spill er interaktivt på en helt annen måte. Du påvirker det som skjer og bidrar til underholdningen i en helt annen grad enn hvis du bare ser på noe eller hører på noe.

I dag finnes det mange gode muligheter for å finne morsomme spill på nettet. På norbnm.no kan du velge mellom mange forskjellige spill som lar deg delta i underholdningen på en helt annen måte. Det gjør det hele mye morsommere. Det er mange spillesteder å velge mellom på nettet, og det kan være lurt å velge ut et par som du alltid kan gå inn på når du vil underholdes. Du kan også prøve crimsoncircle.no, når du vil ha det gøy med god klimasamvittighet!