Hvordan får jeg en mer miljøvennlig hverdag?

Mange av oss er på jakt etter en mer miljøvennlig hverdag. En miljøvennlig hverdag lar oss gjøre helt vanlige ting med litt bedre samvittighet over at det ikke går utover miljøet og planeten vi lever på. Her kan du få noen gode tips til hvordan hverdagen kan bli litt mer miljøvennlig.

Kjøp økologisk

Et skritt på veien til en mer miljøvennlig hverdag, er å tenke litt mer på de tingene man kjøper og bruker hver dag. Man kan bestille ting gratis. Når man gjør det, så kan man gjøre hverdagen litt grønnere, et kjøp av gangen. Det kan man for eksempel gjøre gjennom å kjøpe mer økologisk når man handler. Det er noe som vi nordmenn må bli mye flinkere til, når vi sammenligner med våre nordiske naboer. Det har ikke vært like vanlig å kjøpe økologisk her, men når begynner utvalget å bli mye bedre på grunn av økt etterspørsel. Derfor er det også gode muligheter for at jo mer økologisk du kjøper, jo mer blir det tilgjengelig.

Hvor kommer elektrisiteten din fra?

Har du tenkt over hvor elektrisiteten i huset ditt egentlig kommer fra? Det er nemlig mange leverandører som får energi fra forskjellige kilder. Noen energikilder er grønnere enn andre. Vannkraft og vindkraft blir som regel ansett for å være grønne energikilder, og du kan i stor grad bestemme hva slags energiproduksjon du vil støtte rent økonomisk. Derfor er det lurt å ta et bevisst valg når det kommer til energileverandør, så du får den energien du synes er forsvarlig.

Det betyr at det du foretar deg hjemme er basert på grønnere energi. Hvis du for eksempel liker å spille spill på nettet, er det en grønnere måte å gjøre det på. På gameofchance.no/ finner du de spillene du vil spille. Det finnes mange morsomme underholdningsspill å velge mellom. Du kan spille med mye bedre samvittighet når du vet at du bruker grønn energi. Det gjelder også hvis du spiller på spillegratis.no/.

Kjøp brukt

En annen smart ting man kan gjøre hvis man vil leve litt grønnere, er å kjøpe ting brukt. Det er utrolig så mye fint man kan få brukt, og brukt betyr ikke å bety verken slitt eller ødelagt. Det er nemlig sånn at vi kaster ut helt brukbare ting i rekordfart fordi det kommer noe nytt og spennende på markedet. Dette gjelder alt fra klær og møbler til teknologi og hvitevarer. Det vil si at det finnes et bruktmarked som bugner over av brukbare ting som bare venter på å bli brukt.

Når du kjøper brukt, kan du også spare masse penger. Det er nemlig som regel mye billigere å kjøpe brukt enn nytt. Du får fullt funksjonelle ting uten å belaste miljøet med nye, unødvendige kjøp. Kanskje kan du også finne en ny datamaskin du kan spille på? Mulighetene er uendelige.

Det er altså ikke så mye som skal til for å leve litt mer miljøvennlig. Man kan ta mange små (og store) valg hver dag som gir en litt grønnere hverdag og bedre klimasamvittighet.