En grønn fremtid for barna

Hvis vi skal gi barna våre en grønn fremtid, så skal vi starte med oss selv. For å kunne sikre de neste generasjonene et godt liv, i en grønn verden, så skal vi nemlig velge de grønne alternativer i hverdagen. Her finner du inspirasjon til, hvordan du kan gi barna dine en grønnere fremtid.

Velg grønt

Selv om mange synes at de valgene som vi gjør i hverdagen, ikke har så stor påvirkning på miljøet, så er det det viktig å huske på at selv om det er små valg vi gjør, så gjør vi utrolig mange av dem, i løpet av et langt liv. Og selv om det kan føles som en dråpe vann, så vil mange små dråper til slutt bli til en buldrende foss. Alle de små valgene som vi tar, hver eneste dag, er derfor med til å gi barna våre en grønnere arv.

De fleste barnefamilier er storforbrukere av klær, det skal nemlig være klær til alle årstidene, og ofte en ny størrelse hver sesong. For å få skapt en bæredyktig garderobe til de minste, så skal du fokusere på at du kjøper klær av høy kvalitet. Når klærne er av høy kvalitet, så holder de lenger tid, og du kan derfor bruke det samme sett md regntøy til flere barn. Du kan også sannsynligvis sende det videre til mindre kusiner eller fettere, når dine egne barn har vokset ut av klærne. Omvendt, så skal du også selv ha fokus på å kjøpe brukte klær, hvis dette er en mulighet.

Vi kommer ikke utenom at barna våre elsker de digitale muligheter som finnes, og dette kan selvfølgelig være en bekymring. Hvis du sørger for at du får internett levert av en leverandør, som garanterer en 100% grønn energi, så kan dette være med til å dulme den dårlige samvittigheten. Så kan du også nyte et online spill på spilltilbud.com når barna sover, uten at du behøver å ha dårlig samvittighet. Kanskje kan du nå et ekstra spill, fra casinohjelpen.com før du går i seng?

Mange gode valg

Det er viktig at du lærer barna dine om avfallssortering, helt fra de er små. På den måten, så blir det å sortere plastikk og kompost, en naturlig del av barnas liv. En annen ting, som kan være god å gi videre, er å benytte seg av muligheten for å lage deleordninger. Det kan være at man går inn i en deleordning i forhold til bil. Det kan også være at man deler på leketøyet, f.eks. at man bytter lekekasse med noen andre barn, en gang om måneden. På den måten kan barna få nytt og spennende leketøy, uten at man behøver å gå med på en materialistisk forbrukerfest av den grunn.

Det er selvfølgelig viktig at hele familien bruker naturen aktivt, sånn at man får respekt for naturens mangfold, og den påvirkning forurensingen kan ha på den. Hvis man bruker naturen, så får man også frisk luft og mosjon, noe som hele familien vil ha glede av.

Husk også at du presenterer barna dine for et grønt kjøkken, sånn at de helt fra de er små, lærer å elske grønnsaker og vegetariske retter. Hvis vi skal ha en grønnere fremtid, så skal både vi, og barna våre, spise mer grønt.