Spis grønt- få mer energi i vintermørket

Vinteren har for alvor meldt sin ankomst, og mange av oss kan allerede merke den melankolske effekt, som kulde og mørke har på oss. For å komme godt igjennom vinteren, så er det viktig at vi fyller dagene med positivitet, lys og varme. Men det er også viktig at vi fyller kroppen med brennstoff som gir energi og overskudd. Hvorfor ikke prøve et grønnere kosthold i vintermånedene?

Vær omtenksom overfor miljøet, og deg selv

Hvis du velger å bruke vinteren på å prøve et grønnere kosthold, så tar du et aktivt valg om å passe på den verden som vi lever i. Men du tar faktisk også et aktivt valg om å passe på den kroppen som du lever i. Ved å skifte litt av det kjøttet som du spiser hver uke, ut med plantebaserte matvarer, så vil du faktisk også oppleve at du får mer overskudd og energi i hverdagen. Spesielt i vinterens mørke måneder, så kan dette fort bli en mangelvare, for mange av oss.

Ved å spise masse frukt og grønt hver dag, så tilfører du kroppen vitaminer, mineraler og antioxidanter. Du vil derfor også booste ditt eget immunforsvar, noe som kommer godt med om vinteren. Vinteren er nemlig høysesong for både influensa og forkjølelse. Hvis du likevel blir syk, så husk at det finnes god online underholdning på hoitosinulle.fi finner du flere timer med spennende online spill. Hvis du har bruk for andre impulser, så kan du spille videre på fantasyinlaiv.no.

Hvis du har mot på det, så kan det være en god øvelse, at du går all in på den grønne bølgen. Det betyr at du spiser et 100% vegetarisk kosthold i noen måneder. På denne måten, så kan du få full effekt av kostholdsendringen, sånn at du kan merke hvilken effekt det har på kroppen din. Men du kan også velge å gjøre det i litt mindre skala, hvis du sørger for å spise grønt 5 dager om uken, så er dette også en merkbar forandring, for de fleste.

Hvorfor skal jeg spise grønt?

Den typiske anbefalingen fra kostholdseksperter, er at alle voksne mennesker skal spise minst 600 gram frukt og grønt om dagen. Her skal helst over halvdelen være grønnsaker, som kål, rotfrukter og bønner. Selv om 600 gram høres ut som mange grønnsaker, så er det faktisk en realistisk mengde for de fleste. Hvis man tenker på, at både friske, frosne og tilberedte frukter og grønnsaker teller med, så bør det være mulig å innta den mengden på daglig basis. Husk at juice ikke nødvendigvis er den beste løsningen, da sukkerinnholdet er høyt.

Noen gode råd, for å gjøre frukt og grønt til en naturlig del av den daglige kosten, er at du spiser frukt og grønt til alle måltider. For å få det grønne element til å gli ned i magesekken, så kan du variere måten du spiser grønnsakene på. Grønsaker kan spiser rå i salat, men de kan også bakes, dampes eller stekes. Du kan også blende grønsakene inn i kjøttkakene, eller skjule dem i tomatsausen, hvis du vil.

Det er alltid en god ide, at du prøver å spise etter årstiden, og at du har fokus på kortreist mat. Hvis du har mulighet for det, så finnes det eneste ikke noe mer tilfredsstillende, enn å spise frukt og grønt, som man har dyrket i sin egen hage.