Slik inspirerer du andre til å velge grønt

I den perfekte verden ville vi alle sammen velge grønt, og passe godt på hverandre og den verden som vi alle sammen lever i. Heldigvis er den grønne omstillingen godt i gang, men det er dessverre ikke alle som jubler. For å få flere med på den grønne bølgen, så gjelder det om å inspirere, mer enn å misjonere. Les med her, for gode råd til hvordan du blir en grønn inspirator.

Vær et godt eksempel

Du kan selvfølgelig ikke bestemme hvordan andre mennesker vil leve sitt liv, om de sorterer avfall eller ikke og hvor mye kjøtt de spiser i hverdagen. Men det som du kan gjøre, er å gå foran som et godt eksempel. Det betyr, at du skal fortelle venner og bekjente, om de valgene som du gjør i hverdagen, og hvilken betydning det har for deg. Et godt sted å starte, er med kostholdet.

For at vi skal kunne gi en grønn og bæredyktig klode videre til de neste generasjoner, så krever det at vi legger kostholdet vårt om. Mange av oss er allerede godt i gang, mens andre har bruk for litt mer tid. For å inspirere omgangskretsen din til å spise grønnere, så kan det være en god ide at du inviterer dem over på middag, og sørger for å servere et smakfullt og lekkert vegetarisk måltid. Mange kjøttelskere, har et fordomsfullt syn på vegetarmat, og tror det består av et enkelt salatblad og en gulrot. Dette kan du avkrefte, med en kulinarisk opplevelse ut over det sedvanlige.

Hvis du skal få flere med på et grønt kosthold, så kan en inngangsvinkel være, at du forteller om den fysiske effekten det har på kroppen. De fleste, vil nemlig oppleve at kroppen responderer godt, på et plantebasert kosthold, fylt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Kanskje du har tatt av et par kilo? Eller plutselig har mye mer overskudd? Fortell, fortell og fortell.

Husk at du ikke skal misjonere, men inspirere. For at du ikke skal bli misjonerende, så kan du jo samtidig fortelle om en av dine litt tvilsomme passioner. Hvis du, som så mange andre nordmenn, koser deg med å spille online spill på kvelden, så kan du jo anbefale sider som seoforum.no og revoweb.no videre til venner og bekjente. Dette vil også skape gjenkjennelighet, og dermed blir det også større fortrolighet og tillit.

Få vennene med på den grønne bølgen

En måte å leve mer bæredyktig og miljøvennlig på, er å benytte seg av en av de mange muligheter for deleordninger. Ikke bare er det godt for miljøet, men det kan også spare deg for penger. Det kan derfor være en god ide, at du spør noen venner om de har lyst til å være med på en delebil ordning. På den måten så kan dere dele en bil, og spare klimaet for unødvendig utslipp av farlige klimagasser. Du kan selvfølgelig også kjøre sammen med kollegaer når dere skal på jobb. Det er både hyggelig, og miljøvennlig.

Man kan også velge å dele på hageredskaper, eller på verktøy. Mange småbarnsfamilier inngår også deleordninger med andre, om å dele på klær og lage en deleordning med leketøy. Mulighetene er mange, husk bare at du har fokus på å spre det gode budskap videre, med positivitet og glede.