En bærekraftig hverdag

[ivcs]
Type: article
Parent page: Miljøvennlige tiltak
[/ivcs]

Er du en av de som notorisk sykler til jobb uansett vær, en av de som alltid takker nei til plastpose i butikken, eller har kjøttfri mandag hver uke? Da er du allerede godt på vei i prosessen med å leve et mer miljøvennlig liv. Det å ta slike små, enkle valg i hverdagen er noe av det største vi kan gjøre for kloden som enkeltpersoner. Det er jo nettopp disse tingene vi gjør hver eneste dag, og derav er det gjerne de små fornuftige valgene vi gjør i hverdagen som får størst innvirkning på miljøet rundt oss.

Det er ikke uvanlig å tenke at det vi gjør hjemme hos oss selv og de vanene vi har generelt, ikke påvirker særlig mye annet enn oss selv. Dette stemmer heldigvis ikke, og vi er ikke alene om å bry oss om kloden. Det er absolutt mulig å påvirke omstendighetene våre. Temaet miljø er mer sexy og brennhett enn det noen gang har vært. Informasjon sprer seg raskt, og det er nærmest uunngåelig å ikke være oppdatert på konsekvensene våre valg har på kloden vår.

Det er mange måter å hylle miljøet på, og det viktigste å ta med seg videre når man skal velge i miljøets favør som enkeltmenneske er tre ord: reduksjon, gjenbruk og resirkulering. Dette er igjen knyttet til fornybarhet, og det å ta avstand fra bruk- og kastmentaliteten. La bilen stå, velg fornybare energikilder, unngå engangsprodukter, velg kortreist mat, finn andre alternativer til plastprodukt etc. Kanskje tåler du å skru ned termostaten i hjemmet en grad eller to, og heller ta på deg en tykk genser.

Start med å tenke over dine vaner, og ta aktive valg. Innhent informasjon der du kan, og vær nysgjerrig. Du er bare små valg unna å bli en av miljøets soldater i kampen for et bærekraftig samfunn.