Sannheten om solceller

[ivcs]
Type: article
Parent page: Grønn energi
[/ivcs]

Solcellepaneler sin popularitet

I en tid hvor forurensing av havet, global oppvarming og en generell frykt for at miljøet skal gå nedunder, så har fornybar energi kommet til live. Denne energien blir også ofte kalt grønn energi, grunnet dens evne til å holde det grønt rundt oss. Det er definitivt en stor forskjell på å bruke vannkraft enn kull til det å lage strøm. Førstnevnte er uten tvil en mye renere form for strøm. Solcellepanel er en annen form for fornybar energi som virkelig har fått stor oppmerksomhet over de seneste årene. Selv her i Norge har dette blitt populært, og et selskap som REC Silicon har slått seg stort opp på dette.

Når panelene ikke fungerer

Allikevel er det viktig å ikke ta helt av når det kommer til fornybar energi. Selv om en uten tvil bør kjempe på for å bringe den aller reneste strømmen, så er det ofte til en pris. Hva gjelder solcellepaneler, så bringer disse en rekke problemer. Det kanskje aller klareste er at det er mørkt om kvelden. Når sola ikke skinner, så får rett og slett ikke disse den energien de trenger. Er det for skyet så gjelder det samme. Skal hele byer virkelig lene seg på en teknologi som potensielt, med mye skyer og natt etter natt, kan gå helt tom for strøm?

Innovasjon forbedrer løsningene

Hva med det åpenbare faktum at solcellepaneler er ufattelig dyre å bygge og drifte? Det er heller ingen enkel problemstilling, og det er uten tvil noe en må vurdere før en velger denne teknologien til sin bruk. Altså er det ikke så enkelt som det ofte fremstilles. Hadde solcellepaneler eller andre energikilder vært så enkle som de ofte fremstilles, så hadde de naturligvis vært i bruk hele tiden. Fakta er derimot at de ikke er det. Allikevel bør en ikke miste håpet, og innovasjon bringer frem bedre løsninger for hver dag som går.