Er det mulig å reise på en grønnere måte?

Vi nordmenn elsker å reise, men det er ikke noen hemmelighet at klimaforandringene og Co2 utslipp i forbindelse med flyreiser har lagt en liten demper på gleden. Spørsmålet er om det går an å reise på en grønnere måte?

Er det på tide å fly mindre?

De fleste mener at det er på tide å fly mindre, hvis vi skal redde klimaet. Det lover ikke så godt for nordmenns reisevaner – vi elsker nemlig å fly til destinasjoner over hele verden for unngå nettbutikker. Det er en lett måte å reise langt på, men kanskje er det på tide å revurdere hele reisekonseptet?

Før i tiden var det nemlig sånn at reisen også var en del av ferien, et eventyr i seg selv, og det er kanskje de røttene vi blir nødt til å vende tilbake til hvis vi skal reise på en litt grønnere måte.

Togreiser gjennom Europa

Det er blitt populært å reise på mer gammeldagse måter når som vi tar mer og mer hensyn til klimaet når vi vil oppleve og besøke andre land. Det er derfor ikke så rart at togreiser gjennom Europa har fått en renessanse, eller såkalte interrails. Mange tenker på dette som en slags backpacker tur for ungdommer, men det er faktisk mange typer reiser som kan gjennomføres på denne måten.

Når man reiser med tog, blir selve reisen en del av turen i seg selv. Mange vet ikke ta man kan ta tog fra Norge og komme seg rundt i Europa. Man kan gjøre flere stopp underveis og få med seg flere destinasjoner, det er ikke akkurat en mulighet når man reiser med fly. Derfor kan du potensielt også få en mer allsidig reise med tog. Det er jo ikke sånn at alt trenger å gå så lynende fort. Man glemmer hvor mye tid man egentlig fort bruker på fly for å være der tidsnok, gå gjennom sikkerhetskontroll og lever inn bagasje osv. Plutselig har det gått flere timer selv om flyturen i seg selv er ganske kort. Det er ikke sånn med tog. Reisen tar den tiden den tar, og du kan til og med gjøre det med god klimasamvittighet. Men hvor skal man reise?

Få spennende opplevelser i utlandet

Noen vil gjerne reise med et klart mål i tankene, som for eksempel en fantastisk konsert eller en spennende fotballkamp. På fotbollsresor365.se finner du gode eksempler på hvordan du kan finne de beste fotballopplevelsene i utlandet. Men hva skal du gjøre underveis?

Selv om det er mye å se på når man er på en klimavennlig togtur, så kan det være at man trenger litt underholdning underveis. Heldigvis er ikke det vanskelig å oppdrive med smarttelefonen i lomma. På vegasguiden.dk/ finner du all den underholdningen du trenger til en lang togtur, så reisen føles litt kortere og du får overskudd til å følge med på den flotte utsikten.

Reisevaner er inngrodde, men det betyr ikke at de ikke kan endres. Vi nordmenn må bli flinkere til å reise grønnere og venne oss til at det å reise tar mer tid, men kan være en opplevelse i seg selv.